W Przedszkolu nr 3 obchodziliśmy dziś Dzień Pizzy.
Oprócz zajęć plastycznych o tej tematyce na obiad była pyszna margherita, prosciutto a nawet rukolę dało się przemycić. Po dokładkach było widać że to jedno z ulubionych dań dzieci
Raz do roku nasze wspaniale Panie kucharki serwują taki obiad a w pozostałe dni jest również smacznie, kolorowo, naturalnie, zdrowo i oczywiście tradycyjnie na co dzień i od święta. Śniadanie, obiad i podwieczorek zarówno dla przedszkolaków jak i żłobkowiczów są właściwie skomponowane, różnorodne, pełne wartosciowych zup, warzyw, owoców, naturalnych kompotów, wody, miodu najlepszej jakości, o co dba nasza Pani intendentka. A wszystko zawarte w tradycyjnych, ulubionych daniach dzieci, które tworzą smaki dzieciństwa… czasem i te słodkie, bo kto nie lubi słodyczy, choć od święta ?